Росію заміновано: здійснюється евакуація

Росію заміновано: здійснюється евакуація

13 вересня до екстрених служб великих російських міст продовжили надходити сигнали про замінування соціальних об'єктів, внаслідок чого проводиться масова евакуація людей.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Повідомлення про замінування надходять до служби по всій країні від Далекого Сходу до Калінінграда. Рахунок тих, хто потрапив під евакуацію, йде на десятки тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вранці 13 вересня невідомі повідомляли про нібито закладені вибухові пристрої у торгових центрах, школах, транспортних підприємствах, у тому числі аеропорту, Іркутська.

У Петропавловську-Камчатському були обстежені будівлі аеропорту, крайового уряду та мерії крайового центру. Терміново проводилася масова евакуація з соціальних та кількох розважальних установ Хабаровська.

У Якутську евакуювали людей з будівель міської адміністрації, автовокзалу і аеропорту. Майже 20 анонімних дзвінків про замінування держустанов, торгових центрів, шкіл і лікарень надійшли до екстрених служб м.Кемерово.

Дзвінки про бомбу надходилили також у Томську, Читі, Саратові, Благовєщенську Амурської області.

У столиці Хакасії - Абакані - після дзвінків про замінування провели масову евакуацію громадян з аеропорту та мерії, будівлі регіонального уряду, ряду шкіл і культурно-масових об'єктів.

Нагадаємо, у жодному з випадків повідомлення про замінування не підтвердилися. За інформацією російських ЗМІ, дзвінки про закладені вибухові пристрої й підозрілі предмети тривають від 10 вересня.