Саакашвілі зібрався в тур Україною

Саакашвілі зібрався в тур Україною

Колишній голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі знаходиться в Україні без паспорта, а свій перетин польсько-українського кордону незаконним не вважає.

Про це він заявив під час брифінгу у Львові, передає "Вголос".

У Львові Саакашвілі перебуває разом з дружиною та 11-річним сином. Він зупинився в одному з найдорожчих готелів міста, стандартний двомісний номер у якому коштує понад  5,5 тисяч грн за добу. Сьогодні екс-президент Грузії залишиться у Львові. Далі, за словами Саакашвілі, він планує поїздити Україною.

"Це тільки початок моєї боротьби. Я повернувся до себе в Україну, щоб піти до суду і захистити свої права. У мене була робоча віза США, декілька європейських держав пропонували громадянство. Але я готовий віддати своє життя за цей народ. ", – заявив Саакашвілі.

За словами колишнього грузинського президента, на території України він знаходиться законно. "Коли я пропонував правоохоронцям свої документи, вони відмовилися брати. Коли люди просто занесли мене на руках в Україну, я залишив паспорт у автобусі. Прийшла поліція та вкрала мій паспорт. У дружини та сина не українські паспорти, вони спокійно проїхали", – додав Саакашвілі.