На Прикарпатті школярів не забезпечили підручниками (Аудіо)

На Прикарпатті школярів  не забезпечили підручниками (Аудіо)

Прикарпатських школярів 4-х–7-х класів не забезпечили підручниками. Їх не вистачає у школах Верховинського, Рогатинського, Снятинського районів, а також у Івано-Франківську.
 

Розповідає наша кореспондентка Світлана Усатюк:
              
"Частину коштів на придбання підручників мали би виділити з місцевих бюджетів. Але вчасно цього не зробили. Тож чиновникам доведеться подбати про це вже зараз, коли розпочався навчальний рік. Потрібно півтора мільйона гривень.

Про цю суму і чиновницькі проблеми класний керівник шостого класу Івано-Франківської школи №24 Оксана Лапка не знає. Їй потрібно забезпечити навчальний процес. У телефонній розмові розповідає, як це робить.

Основну причину дефіциту навчальної літератури співрозмовниця вбачає у збільшенні кількості учнів у міських школах. Зокрема, в її шостому класі тепер навчатиметься тридцятеро дітей, п’ятеро з яких прийшли цього року.

Критичної ситуації з підручниками, на думку Оксани Лапки, немає. Але про забезпечення ними треба було подбати заздалегідь, вважає вчитель. І робити це мали б аж ніяк не працівники шкіл і батьки.

Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!