Силовики оточили суд перед винесенням вироку Чийгозу в Криму

Силовики оточили суд перед винесенням вироку Чийгозу в Криму

Будівля підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, де 11 вересня мають ухвалити вирок одному з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу, з ранку захищена металевими огорожами і ланцюгом поліцейських, на площу перед судом пропускають через металодетектор.  

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

У самому суді нікого не пускають далі холу: в коридорі, де знаходиться зал, чергує не менше восьми приставів.  Дочка Чийгоза Айше і його адвокат Микола Полозов в Facebook опублікували фото і відео, зроблені біля будівлі суду перед початком судового засідання. "До Верховного суду Криму стягнули поліцію, заборонили проїзд машин по вулиці Павленка, площа перед судом захищена, виставлено рамки металошукачів. Російська Феміда збирається ухвалити неправосудний вирок Ахтему Чийгозу", - написав Полозов.    Він також наголосив, що вирок ухвалюватимуть у найменшому залі суду, розрахованому всього лише на 10 осіб.  

Нагадаємо, що Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингуючим протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безпорядків.