Повернення Саакашвілі в Україну: епопея триває

Повернення Саакашвілі в Україну: епопея триває

Екс-президент Грузії і екс-глва Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі повертається в Україну, де може відбутися його затримання.

Нині Саакашвілі перебуває в потязі "Інтерсіті" в Перемишлі, пасажири якого почали сваритися з народними депутатами, які його супроводжують, повідомляє Укрінформ.

"Відправлення потяга затримується вже майже на годину через те, що від Саакашвілі вимагають покинути "Інтерсіті". Зокрема, люди кажуть, що треба вирішувати свої проблеми з владою, а не за рахунок простих людей. Польські пасажири питають, чи хтось за це все нестиме відповідальність. Савкашвілі у свою чергу сказав, що не вийде з потяга", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Саакашвілі планував повернутися до України з Польщі 10 вересня через пункт пропуску "Краківець". Втім, плани змінилися, й було вирішено рухатися потягом. За розкладом, потяг мав відправитися о 14.07, але наразі відправлення затягується. "Інтерсіті" не випускають з польського Перемишля через те, що в потязі перебуває особа без дозволу на в'їзд в Україну. В потягу, крім Саакашвілі, також журналісти, які висвітлюють цю подію.

У Держприкордонслужбі повідомили, що паспорти позбавленого громадянства України екс-очільника Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі недійсні і їх буде вилучено в разі перетинання ним українського кордону, а самого Саакашвілі буде повернуто до країни, з якої він прямуватиме.