Доба у зоні АТО: є втрати

Доба у зоні АТО: є втрати

Найгарячішим у зоні АТО минулої доби був Маріупольський напрямку, де зафіксували 23 збройні провокації. Внаслідок бойових дій один український військовий загинув, двоє були поранені.

Про це поінформував під час брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО     полковник Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

"На Маріупольському напрямоку минулої доби спостерігалася найбільш напружена ситуація. Впродовж ночі бойовики неодноразово відкривали вогонь із легкого озброєння по позиціях українських військових, розташованих у районі Водяного. О 9 ранку обстріли відновилися і тривали з перервами до кінця доби. Під ворожий вогонь з кулеметів і гранатометів потрапили українські позиції на ділянці фронту Павлопіль - Широкине, також Березове, Богданівка і Старогнатівка. Водночас у Красногорівці бойовики провели короткий мінометний обстріл. Вчора всього на Маріупольському напрямку зафіксовано 23 ворожі збройні провокації", - наголосив Мотузяник.

На Донецькому напрямку традиційно вогнева активність російсько-окупаційних сил спостерігається у Зайцевому, а також на ділянці фронту Авдіївка - позиція "Шахта Бутовка". Загалом на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, повідомив речник МОУ з питань АТО.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано лише один обстріл із боку бойовиків - пізно ввечері вони відкрили вогонь з гранатометів по Кримському.

Нагадаємо, опівночі 25 серпня уздовж лінії розмежування на Донбасі розпочалося перемир'я, про яке домовилася "нормандська четвірка" у зв'язку зі початком нового навчального року.