Де цього літа відпочивали українці (Аудіо)

Де цього літа відпочивали українці (Аудіо)

Туреччина, Єгипет, Болгарія і Чорногорія лідирують у нинішньому туристичному сезоні серед уподобань українців, які їдуть на відпочивати за кордон. На купівлю турпоїздки, за даними операторів, наші співвітчизники в середньому витрачають по 300-500 доларів.

Розповідає Катерина Шевцова:

"Відпускний період ще триває – у розпалі оксамитовий сезон. Тому наші співвітчизники мають нагоду  відпочити, зокрема, на узбережжі Чорного й Азовського морів або в Карпатах. За спостереженнями операторів туристичного ринку, і в минулі роки, і цьогоріч однієюз країн, куди масово їдуть відпочити українці, залишається Туреччина. Тамтешні туроператори очікують зростання туристичного потоку з України цього року орієнтовно на 10-15%.  

Запровадження на початку літа безвізового режиму з ЄС розширило можливості для спонтанного відпочинку або нагальних поїздок до країн Євросоюзу. Насамперед, для молоді. Однак, чимало українців не скористалися безвізом уже цього літа - з фінансових міркувань. Хоча, на думку директора з маркетингу однієї з тур агенцій Києва Дмитра Горбатова, є й інші причини – чому охочих відпочити в країнах ЄС суттєво не побільшало.

Тим часом Голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха радить виважено підходити до придбання "гарячих" путівок, - аби рівень сервісу на місці відповідав тому, який вказаний у турі.

За словами Ігоря Голубахи, якщо говорити про внутрішній туризм, то найпопулярнішим цього літа залишався морський відпочинок. Зокрема, курорти Херсонщини, Миколаївщини, Одещини, а також Бердянськ. За спостереженнями Асоціації, рівень замовлень та очікувань українців, які відпочивали всередині країни, суттєво зріс".

Катерина Шевцова Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!