В Україні започаткують систему психологічного супроводу військових

В Україні започаткують систему психологічного супроводу військових

США допоможуть Україні створити систему реінтеграції звільнених із полону бійців.

Представники Об'єднаного агентства з відновлення персоналу Збройних сил США допоможуть створити в Україні цілісну міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, які перебували в заручниках, в полоні, пережили тортури, а також членів їхніх сімей.

Про це повідомила заступник директора Об'єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США Барбара Тренкер під час візиту до 27 окремої бригади Національної гвардії України, інформує прес-служба МВС.
    
"Відновлення і порятунок людей - це дуже важлива місія. Протягом кількох найближчих днів ми працюватимемо в Україні над питаннями реінтеграції таких осіб, які були в полоні, пройшли примусову ізоляцію або зазнали тортур. І ми раді, що у нас є перспектива партнерської співпраці в майбутньому з українською стороною... Ми дуже сподіваємось, що зможемо допомогти Україні розбудувати систему реінтеграції персоналу, як військового, так і службовців, які працюють в цій сфері", - сказала Тренкер.

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які зазнали пораненнь, контузій, каліцтв під час участі в АТО Вадим Свириденко повідомив, що американський досвід у цій сфері дуже важливий, тому що США брали участь у багатьох військових конфліктах.

Фахівці Об'єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США проводитимуть тренінг для понад 40 психологів НГУ, ЗСУ, ДСНС, ДПСУ. Його мета - обмін досвідом, підвищення фахової компетенції та формування необхідних професійних навичок у військових психологів, створення цілісної міжвідомчої системи психологічного супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Нагадаємо, нині в полоні залишаються 132 українці й понад тисяча осіб повернулися з полону. В Україні з цією категорією військовослужбовців працюють як фахівці-психологи, так і волонтери.