Україна і В'єтнам розвиватимуть двостороннє співробітництво

Україна і В'єтнам розвиватимуть двостороннє співробітництво

Під час офіційного візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Соціалістичної республіки В'єтнам відбулася його зустріч з віце-головою Народного комітету  провінції Нінь Бінь паном Тонг Куанг Тхін.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони обговорили розвиток співпраці України та В'єтнаму у сферах туризму, культури та контактів між людьми. Була розглянута необхідність розробки та застосування практичних механізмів популяризації історичних і культурних пам'яток В'єтнаму серед українських туристів, а також обміну діловою інформацією між бізнесменами двох країн", - йдеться у     повідомленні.  

Розвиток двостороннього співробітництва з В'єтнамом входить до зовнішньополітичних пріоритетів України у Південно-Східній Азії, наголосив український міністр.

Сторони погодились, що розвиток міжрегіональних зв'язків між провінцією Нінь Бінь і одним із регіонів України сприятиме суттєвому зростанню обмінів в освітній та культурній сферах. У вищих навчальних закладах України студенти з провінції Нінь Бінь матимуть змогу набути освіту світового рівня, що стане в нагоді для розвитку регіону.

Павло Клімкін запросив Тонг Куанг Тхін та делегацію провінції відвідати Україну для встановлення міцних і взаємовигідних зв'язків із одним із її регіонів.

Нагадаємо, В'єтнам визнав Україну 27 грудня 1991 року. Дипломатичні відносини між Україною та В’єтнамом було встановлено 23 січня 1992 року. У 1993 році розпочало свою діяльність Посольство СРВ в Україні. Посольство України у В'єтнамі було відкрите в 1997 році.