Міністр соцполітики оприлюднив формулу розрахунку пенсій українців

Міністр соцполітики оприлюднив формулу розрахунку пенсій українців

Міністр соціальної політики Андрій Рева стверджує, що Пенсійна реформа дає можливість кожному дізнатися розмір власного пенсійного забезпечення.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Формула, по якій розраховуватимуть пенсії, не є складною, проте потрібно знати складові   цієї формули - кількість років страхового стажу та показник, пов'язаний з індивідуальною заробітною платою, які достатньо просто підставити у формулу та отримати в результаті розмір своєї пенсії", - пояснив Рева.

Якщо порахувати тривалість страхового стажу не є проблемою, то коефіцієнт заробітної плати вимагає окремої уваги, адже розмір зарплати працівника та середньої зарплати по країні змінювалися з часом, наголосив міністр.

Водночас Рева зазначив, що вирахувати самому цей коефіцієнт складно, проте можна звернутися до органів Пенсійного фонду, у розпорядженні яких є відповідні дані для кожного українця, та дізнатися, як саме збільшиться розмір пенсії після реформи.

Нагадаємо, формула розрахунку пенсійного забезпечення після Пенсійної реформи буде такою:

розмір пенсії = Сз х Ікз х Кс

де Сз - розмір середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії; Ікз - індивідуальний коефіцієнт заробітної плати (співвідношення розміру отримуваної зарплати по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески - цю інформацію кожен може отримати у будь якому відділенні Пенсійного фонду); Кс - коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи особи на величину оцінки одного року страхового стажу.