Європа вважає російсько-білоруські навчання "Захід-2017" загрозою (Аудіо)

Європа вважає російсько-білоруські навчання "Захід-2017" загрозою (Аудіо)

Демократична Європа вважає російсько-білоруські навчання "Захід-2017" загрозливими для своїх кордонів. Про це сьогодні  сказала голова підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони Анна Фотига під час слухань щодо безпекової ситуації в Україні та  Білорусі.

З Брюсселя повідомляє наш кореспондент Андрій Лавренюк:

"У Європарламенті висловлюють занепокоєння щодо безпекової ситуації в Україні у зв’язку із проведенням у вересні Росією та Білоруссю масштабних навчань "Захід – 2017".Оскільки цього разу вони є більш масштабними за кількістю військових частин, що братимуть участь у бойових злагодженнях. Крім того, є проблема із виконанням міжнародних домовленостей щодо моніторингу навчань.

Відтак, демократичне суспільство вважає їх дуже небезпечними", - наголосила депутат Європарламенту, польський політик Анна Фотига.У свою чергу, представник Європейської служби зовнішньої діяльності Люк Девінь відзначив безпрецедентний прогрес реформ, досягнутий в Україні за попередні роки у політичній та економічній сферах, цитую: "Це, як ми переконані, має значно підвищити стійкість України перед зовнішніми загрозами та викликами", - сказав представник керівної інституції ЄС. Люк Девінь також додав, що в ЄС безпекову ситуацію на сході Україні розглядають, як дуже нестабільну.Зокрема, згадав про відсутність прогресу у дотриманні режиму припинення вогню на Донбасі. Дипломат наголосив, що окупація Росією Криму, дестабілізація на сході України, підрив стабільності у сусідніх країнах з боку Росії становлять велику загрозу для безпеки самого ЄС".

Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!