Столиця без гарячої води через борги "Київенерго"

Столиця без гарячої води через борги "Київенерго"

Вже майже півроку кияни потерпають від відсутності гарячої води в оселях через 172 млн грн заборгованості «Київенерго» перед ПАТ «Київгаз». Було обмежено газопостачання до 106 з 176 котелень.

Про це інформує Укрінформ.

«Причиною відсутності гарячого водопостачання є критична сума заборгованості ПАТ «Київенерго» перед ПАТ «Київгаз» у розмірі 172 млн грн. Внаслідок чого було обмежено газопостачання до 106 з 176 котелень ПАТ «Київенерго», - йдеться в повідомленні.

Столичний постачальник теплової та електричної енергії формує понад 80 % доходу ПАТ «Київгаз», а тому обмеження подачі газу до котелень ПАТ «Київенерго» є вимушеним кроком, який має на меті забезпечити повноцінне та безперебійне функціонування ПАТ «Київгаз».

Додамо, що аналогічна ситуація в ПАТ «Київенерго» склалася із НАК «Нафтогаз України» у 2016 році, проте сума заборгованості була більше 1 мільярда гривень. Тоді ПАТ «Київенерго» знайшло фінансові можливості для погашення такої суми боргу.

Зазначимо, що небезпека зволікання ПАТ «Київенерго» з погашенням існуючої заборгованості полягає у можливості зриву опалювального сезону в м. Києві оскільки ПАТ «Київенерго» надає послуги з централізованого опалення, які неможливо забезпечити без справної роботи котелень. Більш того, котельні ПАТ «Київенерго» через відсутність подачі газу не проходили гідравлічних випробувань, що унеможливлює безпечне відновлення їх функціонування.