Дональд Трамп: конфлікт із КНДР розмовами не вирішити

Дональд Трамп: конфлікт із КНДР розмовами не вирішити

Президент США Дональд Трамп заявив, що розмови не допоможуть у вирішенні конфлікту довкола Північної Кореї.

Про це він написав у Twitter.

"США говорили з Північною Кореєю і виплачували їм отримані здирницьким шляхом гроші впродовж 25 років. Розмови - це не відповідь!" - заявив він.

Тим часом, США провели успішне випробовування ПРО біля узбережжя Гаваїв, повідомляє "Reuters" із посиланням на заяву MDA.

"Запланована заздалегідь перевірка була здійснена з есмінця USS John Paul Jones наступного дня після того, як Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети в бік Японії", - йдеться у повідомленні.

Під час випробовування використовувались ракети-носії "Standard Missile-6", що перехоплювали балістичну ракету середньої дальності. Такі тести дають змогу військово-морському компоненту протиракетної оборони перехоплювати балістичні ракети на їх кінцевій стадії.

Нагадаємо, 29 серпня Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії. Вона  розбилася на три частини і впала у воду неподалік від Хоккайдо в Японії.

Прем'єр-міністр Японії Шіндзо Абе закликав ООН зібрати екстрене засідання Ради Безпеки, щоб обговорити посилення тиску на Північну Корею у зв'язку з черговим запуском ракети.

Радбез ООН назвав тестовий пуск балістичної ракети Північною Кореєю "обурливим" і виставив Пхеньяну вимогу не повторювати цього в майбутньому та відмовитися від ядерної програми.

Останні дії Пхеньяна засудив і президент США Дональд Трамп, попередивши Північну Корею, що всі варіанти дій у відповідь на запуск балістичної ракети лежать у нього на столі.