Сьогодні - Міжнародний день жертв насильницького зникнення (Аудіо)

Сьогодні - Міжнародний день жертв насильницького зникнення (Аудіо)

Сьогодні у передостанній день серпня - у світі традиційно відзначають Міжнародний день жертв насильницького зникнення. З початку збройного конфлікту на сході України та анексії Криму Росією ця проблема набула особливої актуальності й для сотень українських сімей.

Докладніше – Інга Штельмах:

"За даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, станом на серпень 2017 року  в Україні відкрито 640 справ щодо зниклих безвісти осіб. Втім правозахисники  стверджують, що таких фактів набагато більше – за приблизними підрахунками йдеться про долі близько 2 тис людей.

Адже часто через залякування близькі та родичі зниклих не повідомляють про деякі випадки. Викрадення російськими спецслужбами людей у Криму, насильницькі зникнення українських активістів на окупованих територіях Донбасу за роки російської агресії стали звичайною справою. Сотні українських сімей і досі не знають про долю своїх зниклих родичів. Розповідає координатор громадської організації "КримSOS"- Таміла Ташева.

До Міжнародного дня жертв насильницького зникнення у Києві на Софійській площі відкриється виставка-інсталяція "Новин немає, але я не вірю". Її організовує Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Експозиція триватиме до 10 вересня".

Інга Штельмах. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!