Що змінилось в Україні за 26 років незалежності? (Аудіо)

Що змінилось в Україні за 26 років незалежності? (Аудіо)

Хто ми і де ми? Що змінилось за 26-ть років незалежності у країні, в людях і у ставленні світу до нас?

Підсумки понад чверті століття Незалежності з погляду відомих людей України – у розповіді Ольги Бутко:

"Україна 26-ть років перебуває "на марші" - у пошуку самоідентичності, національної ідеї, напрямів власного руху вперед і правильних орієнтирів у світі. Нам завжди було складно, та наразі перед нами – нові виклики, тож знову маємо починати. Але з найнагальнішого, вважає Президент України 1991-1994-го років Леонід Кравчук.

Якщо й далі економічні питання в країні вирішуватимуться так, як досі, ми  ще довго залишатимемось на тому рівні розвитку, що й зараз, вважає фінансист, доктор економічних наук Олександр Савченко. І дає кілька несподіваних як для його фаху порад.

Світ, часом, мало нас розуміє і підтримує, бо мало про нас знає. Питаннями популяризації України у світі тільки віднедавна почав опікуватись спеціальний підрозділ у міністерстві закордонних справ. Двісті іміджевих проектів за кордоном - це завдання управління Публічної дипломатії до кінця поточного року. Окрім того, що вже зроблено, каже керівник відомства Анатолій Соловей.

Україна й справді може бути успішною. Але зробити її такою можуть тільки самі українці. У цьому абсолютно переконаний колишній Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні, нині – президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе. Чи можна з цим не погодитись?"

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!