Закон про освіту має бути ухвалено до Дня вчителя

Закон про освіту має бути ухвалено до Дня вчителя

Верховна Рада має ухвалити закон "Про освіту" до Дня вчителя, що відзначається щорічно у першу неділю жовтня. Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила під час зустрічі з послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цурканом.

"До другого читання депутатами було подано понад тисячі поправок, але вони повністю були опрацьовані, і щодо них було досягнуто згоди. Новий закон "Про освіту" має бути проголосований у парламенті до Дня вчителя – професійного свята наших педагогів. Його мали розглянути раніше – в останній тиждень попередньої сесії, а у депутатів не вистачило часу, - сказала Гриневич.

Як зазначається, закон "Про освіту" є базовим у законодавчому забезпеченні освіти. Його ухвалення розблокує оновлення законів “Про середню освіту” та “Про професійну освіту”, а також розробку закону “Про національну систему кваліфікацій”.

Раніше Гриневич зауважувала, що законопроект обов’язково має бути проголосований на початку 7-ї сесії Верховної Ради, адже важливо, щоб гроші на реалізацію реформи було передбачено у держбюджеті на 2018 рік.

Як повідомлялося, відповідно до законопроекту, навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти починається: для початкової освіти та профільного середньої освіти - з 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з 1 вересня 2022 року.