ПРООН розпочало закупівлю ліків для України

ПРООН розпочало закупівлю ліків для України

Програма розвитку ООН в Україні розпочала закупівлі ліків за кошти Держбюджету 2017 року. Тендери оголосили для 11 із 15 напрямів, закупівлі за якими нині здійснює організація.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Відкриті тендери та тендери, які проводяться за процедурою прямого запрошення, оголосили за 11 напрямами 2017 року: безпліддя, розсіяний склероз, бульозний епідермоліз, муковісцидоз, нанізм різного походження, ювенільний ревматоїдний артрит, гемолітична хвороба новонароджених, церебральний параліч, орфанні метаболічні захворювання, мукополісахаридоз та хвороба Гоше", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перелік узгоджених програм можуть доповнити після видання додаткових постанов Кабінетом міністрів України.

Водночас ПРООН уже завершила 99 % закупівель лікарських засобів, замовлених за бюджет 2016 року. Більше 70 % медикаментів, у тому числі закуплених за рахунок заощаджених коштів, доправили в Україну і вони вже доступні пацієнтам.

Завдяки ефективним та прозорим процедурам ПРООН вдалось заощадити понад 320 мільйонів гривень з бюджету 2016 року та закупити додаткові медикаменти для забезпечення потреб пацієнтів.

Нагадаємо, 27 липня 2017 року Міністерство охорони здоров'я України та Програма розвитку ООН підписали угоду на закупівлю медикаментів, згідно з якою ПРООН довірили закупівлю лікарських засобів та медичних виробів на 2,3 мільярда гривень для 15 напрямків відповідної бюджетної програми за 2017 рік.