Завершився навчальний візит українських фахівців з безпеки до Естонії (Аудіо)

Завершився навчальний візит українських фахівців з безпеки до Естонії (Аудіо)

В Естонії впродовж тижня перебувала група фахівців з України, які обмінювалися досвідом з естонськими колегами у різних галузях діяльності, зокрема кібербезпеки.

Докладніше  -  наша кореспондентка  у Таллінні Віра Коник:

"До Естонії на навчання, яке тривало 6 днів, було запрошено 20 українських фахівців з різних галузей – кіберзахисту, інформаційної безпеки, а також представники Національної поліції та  служби з надзвичайних ситуацій. Як зазначив керівник Центру захисту та безпеки Дмитро Теперік, програма візиту була дуже насиченою. Українські гості ознайомилися з досвідом своїх естонських колег і наочно побачили, як працюють відповідні служби в Естонії, та отримали практичні навики для своєї роботи.

Українських гостей найбільше вразив високий рівень довіри естонських громадян до владних структур, активність громадянського суспільства та залучення добровольців до різних суспільних процесів.  Члени делегації відзначили гарну логістику та ефективність роботи естонської поліції та рятувальних служб.  Щодо інформаційної безпеки, то, на думку соціального психолога Олега Покальчука, естонці не до кінця ще усвідомили загрозу з боку російської пропаганди. Щодо протидії інформаційній війні, то і тут, на думку українського експерта, естонські колеги можуть повчитися вже в українців. Про це сказав і Дмитро Теперік, цитую: "Зазнавши нападу з боку Росії, Україна отримала практичний досвід, яким вона може ділитися також з іншими країнами", кінець цитати.

Він також зазначив, що цей навчальний візит є одним із етапів дворічної програми під назвою "Підвищення стійкості України і залучення громадянського суспільства до розвитку національної безпеки", яка була започаткована  минулого року за підтримки естонського Міністерства закордонних справ і  триватиме ще пів року".

Віра Коник з Естонії для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!