ГПУ не розслідує втручання НАБУ у вибори президента США

ГПУ не розслідує втручання НАБУ у вибори президента США

Генпрокуратура України проводить розслідування ймовірного розголошення Національним антикорупційним бюро матеріалів кримінальної справи, проте у рамках цього кримінального провадження не розслідується "втручання НАБУ у вибори президента США".

Про це інформує прес-служба відомства.

"Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 387 КК України за фактом ймовірного розголошення службовими особами правоохоронних органів даних досудового розслідування. У даному кримінальному провадженні не розслідуються так звані факти втручання у вибори президента США, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це кримінальне провадження розпочато за результатами розгляду звернення народного депутата України Андрія Деркача (позафракційного).

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує справу щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У ній фігурує Пол Манафорт - екс-голова виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Фірма Манафорта працювала на Партію регіонів у період із 2012 по 2014 роки.

Водночас у прес-службі НАБУ заявили, що бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не уповноважені розслідувати діяльність Пола Манафорта як політичного консультанта Партії регіонів.