Таймир вимагає у Путіна автономії

Таймир вимагає у Путіна автономії

Ініціативна група жителів Таймиру звернулася з відкритим листом до президента, уряду, парламенту та губернатора Красноярського краю з вимогою повернути Таймиру статус автономного округу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Цього літа ініціативна група тричі подавала документи до виборчої комісії про    проведення референдуму. Вони пояснюють це тим, що після приєднання Таймиру до Красноярського краю у середині 2000-х погіршення сталися в усіх сферах - це і отримання держпослуг, і дороги, і транспорт, і медицина, і освіта. Активісти двічі отримували відмови під надуманими приводами. Втретє районна рада депутатів розгляне документи 23 - 24 серпня", - йдеться в повідомленні.

Як розповіла член ініціативної групи Стелла Кох, активісти зіткнулися з тиском із боку місцевої влади. Депутати у різкій формі вимагали відкликати документи.

Тим часом, активісти організували опитування з-поміж жителів Таймиру щодо згоди на повернення автономії. Із 1200 учасників опитування "за" висловилися 1197.

Нагадаємо, з 2014 року агресивну політику Кремля спрямовано на "федералізацію" України. Водночас у самій Росії побудовано жорстку вертикаль влади, що суперечить принципам федерації.