В Україні стартує Тиждень права (Аудіо)

В Україні стартує Тиждень права (Аудіо)

Cьогодні в Україні стартує Тиждень права, у рамках якого, окрім традиційних просвітницьких заходів, громадяни зможуть отримати професійну безоплатну первинну правову  допомогу.

Докладніше – Інга Штельмах:
 
"З нагоди відзначення 26-ї річниці незалежності України  Інститут політико-правових та релігійних досліджень проведе низку правоосвітніх заходів. Зокрема для студентів буде організовано екскурсії до органів державної влади, правоохоронних органів, де вони зможуть ознайомитись з їхньою діяльністю. Окрім того, Координаційна рада молодих  юристів України проведе Національний конкурс наукових робіт "Громадянське суспільство: світові традиції та вітчизняні реалії", учасниками якого будуть студенти та аспіранти вищих навчальних закладів.

А професійні юристи та правники надаватимуть громадянам безоплатну  первинну правову допомогу. Такі заходи  в Україні проводять кілька разів на рік задля  підвищення  рівня правової  культури українців. Адже знати свої права  - означає вміти себе захистити, - говорить завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Донецького Юридичного  Інституту Міністерства Внутрішніх Справ України  Дар’я  Піддубна.

За статистикою, Україна посідає одне з перших місць в Європі щодо кількості порушень прав громадян. Адже, чверть усіх позовів у Європейському суді з прав людини (понад  18 тисяч) стосуються України. У сьогоднішніх реаліях ця цифра експертів  не дивує, однак правозахисники бідкаються, що у людей немає бажання захищати  свої права у повсякденному житті".

Інга Штельмах. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!