5G: невдовзі віртуальний світ витіснить фізичний

5G: невдовзі віртуальний світ витіснить фізичний

Реальний та віртуальний світи невпинно зближуються і невдовзі зіллються воєдино, а зв'язок 5G лише прискорить неминучу технологічну революцію.

Про це повідомляє Інтернет-видання "Економічна правда".

"Навчання, робота, туризм, спілкування, торгівля, медіа - ці шість сфер життя фундаментально зміняться в найближчі 5 років. Зміни відбудуться завдяки інтеграції у повсякденне життя віртуальної і доповненої реальностей. Платформою для стрімкого розвитку цих технологій стане мобільний зв'язок п'ятого покоління. Розвинені країни світу запустять 5G вже у 2020 році. 5G "зіллє" віртуальну і фізичну реальності", - йдеться у повідомленні.

Впровадження технологій у повсякденне життя швидко стає нормою, а, отже, 5G докорінно змінить усю філософію мобільного зв'язку. Технічні характеристики 5G суттєво перевершать 4G.

Всесвітній економічний форум називає ідею злиття фізичної реальності з цифровою IV промисловою революцією. Світ поступово рухається у напрямку змішаної реальності, де межі реального і віртуального світів розмиваються. На думку користувачів, через рік віртуальні екрани замінять телебачення і театри. Вони впевнені, що віртуальний простір також витіснить навчальні класи та офіси.

Фахівці зазначають, людство зіткнеться з трьома парадоксами: мобільності, ізоляції і соціальної інтеграції. Нині поширенню віртуальної реальності перешкоджають недостатня мобільність, громіздкість пристроїв та нерівномірність покриття. Крім того, проблемою є відчуття нудоти, яке виникає під час використання деяких додатків. Коли технологічні проблеми будуть подолані, а гарнітури стануть менш громіздкими, соціальні ризики індивідуалізму можуть зникнути. У такому світі користувачі не обов'язково знатимуть, де вони перебувають: у віртуальному чи фізичному світах.

Нагадаємо: Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував запуск 4G в Україні. До кінця 2017 року планують розпочати заходи з впровадження технології зв'язку 4G, про що йдеться у планах Уряду щодо цифрового розвитку України.

Наприкінці цього року відбудеться конкурс із розподілу радіочастотного ресурсу для 4G у діапазонах 188 МГц і 2600 МГц, що дасть можливість впровадити в Україні технологію мобільного зв'язку 4G.