Омелян вважає правильним кроком звільнення Балчуна

Омелян вважає правильним кроком звільнення Балчуна

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян позитивно оцінив рішення Уряду про звільнення Войцеха Балчуна з посади голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це інформує Мінінфраструктури.

"Звільнення Балчуна - правильний крок, хоча саме звільнення мало відбутися найпізніше в червні    цього року за підсумками відповідного звіту в Уряді. Хотів би підкреслити, що питання зміни вищого керівництва "Укрзалізниці" порушувалось мною впродовж останніх 10 місяців, і нарешті це сталося", - наголосив очільник транспортного відомства.

Міністр додав, що вітає роботу правоохоронних органів щодо розслідування підсумків діяльності керівництва "Укрзалізниці" і повідомив, що нині Генеральна прокуратура та інші правоохоронні органи розслідують майже 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення. Прем'єр-міністр повідомив, що польський топ-менеджер залишив посаду за власним бажанням. Т.в.о. голови правління компанії призначено голову наглядової ради ПАТ "Українська залізниця" Євгена Кравцова.