Суд залишив під вартою полковника ЗСУ Без’язикова (Аудіо)

Суд залишив під вартою полковника ЗСУ Без’язикова (Аудіо)

Шевченківський райсуд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою полковнику Збройних Сил Івану Без’язикову, якого звинувачують у державній зраді і терористичній діяльності. Наступне судове засідання за цією справою відбудеться 18 серпня. На ньому суд заслухає звинувачувальний акт.

Докладніше – наш кореспондент Олександр Демченко:

"На початку судового засідання прокурор Олеся Скрипник надалА суду клопотання про продовження терміну тримання під вартою полковника Збройних Сил Івана Без’язикова на два місяці. За її словами, ризики, виявлені слідчими під час досудового розслідування справи, нікуди не зникли. Зокрема, прокурор вказує, що звинувачений на волі може контактувати з російськими розвідслужбами і тиснути на свідків.

Тим часом, сторона захисту звернулися до суду з клопотанням про допит понад 10 свідків, зокрема, начальника Генерального штабу Віктора Муженка. Суд вказав, що на цій стадії питання про допит свідків вирішити не можливо. Адвокат Юлія Попик також просила скасувати тримання під вартою і звільнити Івана Без’язикова у залі суду, а також надати звинуваченому державну охорону за місцем проживання.

Нагадаю, за інформацією Служби безпеки, полковник Іван Без’язиков потрапив до російського полону на Донбасі у серпні 2014 року під час перемовин із представниками бандформувань щодо можливого обміну пораненими і тілами загиблих. Незабаром, як стверджує СБУ, звинувачений погодився на пропозицію співпраці від кадрового співробітника російських спецслужб. За версією Служби безпеки, Іван Без’язиков, перебуваючи в полоні, вступив у так зване розвідуправління бандформування ДНР і виконував обов'язки заступника начальника першого відділу агентурної розвідки. Сам підозрюваний свою співпрацю з ворожими спецслужбами заперечує".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!