У Львові вперше за рішенням суду почали демонтаж АЗС (Аудіо)

У Львові вперше за рішенням суду почали демонтаж АЗС (Аудіо)

У Львові вперше за рішенням суду почали демонтаж автозаправної станції, розташованої на вулиці Лемківській. Цей незаконно збудований об’єкт працював у місті понад 15 років.

Інформує наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Бетонні блоки, які перекривають в’їзд на автозаправку, екскаватори, які перекопують територію, відімкнені і зруйновані електронні табло та розгублені працівники АЗС, які пакують і виносять із приміщення свої речі – так цей об’єкт виглядає сьогодні. Навколо багато людей, які спостерігають за ходом робіт, адже у Львові – це перший випадок, коли АЗС зносять за рішенням суду.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського, спочатку починають розбирати, відключати від електроенергії,а потім відкачують паливо. І завдання підрядної організації, яка працюватиме тут декілька днів, щоб тут був просто пустир.

Олег Радович - представник фірми, яка збудувала АЗС, рішенням суду незадоволений. Його дивує, що міська влада, яка нібито свого часу видала всі дозволи на будівництво автозаправки, у суді спростувала цей факт.

Втім, незаконність цієї забудови підтвердили кілька судових інстанцій, в тому числі і Вищий господарський суд України. Оскільки власники АЗС відмовилися добровільно демонтувати цей об’єкт, судове рішення доводиться забезпечувати виконавчій службі, яка найняла для демонтажу підрядну організацію. Оплатити ці роботи доведеться відповідачу, тож той позбудеться не лише заправки, а ще й мільйона гривень".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!