Медики закликають бути уважними при збиранні і приготуванні грибів (Аудіо)

Медики закликають бути уважними при збиранні і приготуванні грибів (Аудіо)

Після спеки на Івано-Франківщині почалися дощі. Така погода - сприятлива для грибного врожаю.

Про те, як зібрати гриби і при цьому не стати жертвою отруєння ними, нагадує наша прикарпатська кореспондентка Світлана Усатюк:

"Як відомо, гриби накопичують шкідливі речовини, які є в тій місцевості, де вони ростуть. А тому не варто збирати їх поблизу промислових зон, сміттєзвалищ, автомобільних трас чи залізничних колій. Не треба споживати гриби у сирому вигляді.

Лісовий продукт рекомендують декілька разів проварити у підсоленій воді. Та навіть після правильного приготування гриби не можна давати їсти дітям, говорить Лідія Сенюта, начальник відділу медицини катастроф, мобілізаційної роботи і спецпитань департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Нехтування такою рекомендацією вже цього літа призвело до декількох випадків отруєння грибами на Прикарпатті дітей різного віку. Серед них – навіть трирічна дівчинка. Бути уважними при збиранні і приготуванні грибів закликають не лише медики, а й прикарпатські лісівники. На початку серпня під час мікологічних досліджень у лісах Галицького району вони виявили бліду поганку".

Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!