Лікарні звітуватимуть про витрачені благодійні кошти

Лікарні звітуватимуть про витрачені благодійні кошти

Із наступного року медичні заклади, які підпорядковані МОЗ, повинні оприлюднювати інформацію про джерела надходження благодійних пожертв та їх витрати.

Відповідний наказ за підписом в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун оприлюднено на сайті МОЗ.

"Керівникам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити розміщення закладами охорони здоров'я, що знаходяться у сфері їх управління, інформації про надходження і використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб на потреби таких закладів охорони здоров'я", - йдеться у документі.

Зазначається, що лікарні мають оприлюднювати інформацію про те,  яка юридична або фізична особа здійснила пожертву, розмір благодійного внеску і грошовій або натуральній формі, або перелік товарів та послуг в натуральній формі. Також мають бути оприлюднені напрямки, на які було направлено благодійні внески та залишок невикористаних коштів чи товарів та послуг на кінець звітнього періоду.  Наказ вступає в силу з 1 січня 2018 року.