Прокурори зберегли державі 320 мільйонів гривень

Прокурори зберегли державі 320 мільйонів гривень

Завдяки прокуратурі Київської області упереджено стягнення з держави близько 320 мільйонів гривень псевдо-імпортером, якого пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Київської області упереджено стягнення з держави коштів у сумі майже 320  млн грн псевдо-імпортером, якого пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави», - написала Сарган.  За її словами,

У 2012 році переможцем тендеру на закупівлю за державні кошти товарів для обслуговування газотранспортної системи України стало підприємство, в якого були відсутні потужності для такого роду діяльності. "Для отримання контрактів підприємство надало підтвердження щодо можливості прямої поставки товарів від виробника за економічно вигідними цінами, який здійснює свою діяльність у м. Дубаї ОАЕ", - пояснила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Однак, наголошує вона, як з'ясовано прокуратурою, "жодних зовнішньоекономічних відносин щодо закупівлі товарів у іноземного виробника псевдо-імпортером у відкритих торгах не здійснювалось, а нібито поставлений товар кордон України не перетинав, що свідчить про безтоварність проведених операцій".

Також встановлено, зазначає Сарган, що вказане підприємство, яке у незаконний спосіб безпідставно намагається стягнути з держави майже 320 мільйонів гривень за нібито поставлений товар, зареєстроване на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави. "Приватною юридичною особою через ряд незаконних схем учинялись спроби щодо безпідставного стягнення з держави коштів. Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області здійснено вступ у розгляд  даної справи та упереджено стягнення з бюджету майже 320 мільйонів гривень", - написала прес-секретар генерального прокурора.