Анкара та Москва підписали документи щодо комплексів "С-400"

Анкара та Москва підписали документи щодо комплексів "С-400"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара досягла прогресу в питанні придбання російської зенітно-ракетної системи "С-400", сторони підписали відповідні документи.

Про це Таїп Ердоган повідомив на засіданні парламентської фракції Партії справедливості і розвитку, передає агентство "Anadolu".
  
"Ми зробили необхідні кроки і підписали контракт на постачання "С-400" із Російською Федерацією. Ми побачимо ці комплекси у нас у країні", - сказав глава турецької держави. Ердоган додав, що також буде налагоджено спільне виробництво "ЗРК С-400". Відповідаючи на питання про те, чи стане закупівля російських "С-400" причиною для стурбованості США, Президент Туреччини зазначив: "Будь-яка держава знаходиться у пошуках найідеальніших методів забезпечення своєї національної безпеки. Якщо є можливість налагодити спільне виробництво, то такий вибір переважає. Турецьке керівництво декілька років пропонувало американським партнерам укласти аналогічну угоду, але переговори виявилися безрезультатними. Після цього Туреччина вимушена була продовжити пошуки", - сказав Ердоган. Він вказав на те, що країна-член НАТО Греція довгі роки користується "ЗРК С-300" і всі мовчать, а коли справа доходить до Туреччини, то це починає викликати стурбованість.