Розенблат відмовляється здавати закордонні паспорти

Розенблат відмовляється здавати закордонні паспорти

Народний депутат України Борислав Розенблат відмовляється здавати закордонні паспорти і заявляє про готовність звернутися до Європейського суду з прав людини.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні о 9:00 команда моїх адвокатів звернулася до Солом'янського районного суду столиці з проханням роз'яснити: як на мене могли покласти обов'язок здати закордонний паспорт іншої людини. Повторюю – не мій паспорт, а паспорт іншоїлюдини. Прокуратура, захопившись піаром, навіть не читає "макулатуру", яку дає на підпис судді. А суд чомусь вірить їй на слово. Але тоді чиї матеріали розглядалися, якщо фактично там вказана інша особа? Особисто я виконав усі вимоги ухвали, окрім цієї", - повідомив Розенблат.

Розенблат зазначає, що "прокуратура, дізнавшись про цю обставину, в ручному режимі швидко побігла виправляти описку і за одну годину опинилась в суді, бо розуміють, що піар є піар, а от працювати треба згідно закону. Але хочу зауважити, що виправити можливо кому, чи літеру в слові, але аж ніяк не окремий процесуальний обов'язок. Таке виправлення прирівнюється до розгляду окремого запобіжного заходу, а це велика процедура".

Як повідомлялося, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова ("Народний фронт") та Борислава Розенблата.

Нагадаємо, що суд зобов’язав Розенблата носити електронний пристрій контрою, не відлучатися з Києва і Житомира без дозволу слідства, здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, які дають право в’їзду/виїзду з України. Запобіжний захід діє до 12 вересня. Ухвала суду оскарженню не підлягає.