Американський генерал назвав найсерйознішу військову загрозу для США

Американський генерал назвав найсерйознішу військову загрозу для США

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд заявив, що Росія є однією з загроз, з якими стикаються Сполучені Штати, але "найсерйознішою у військовому плані", передає УНІАН.

Високопоставлений американський військовий, виступаючи 22 липня на Форумі безпеки в Аспені (штат Колорадо), додав, що нині не можна собі дозволити виділити єдину загрозу для США. "Очевидно, що Північна Корея з точки зору нагальності буде нашою проблемою номер один", – сказав генерал. "Ми, безумовно, маємо справу зі шкідливим впливом з боку Ірану. Зрозуміло, що одним із пріоритетних завдань є боротьба з насильницьким екстремізмом. І у нас є деякі проблеми безпеки в Тихому океані, зокрема, зростання Китаю", – сказав генерал Данфорд.

Данфорд наголосив, що, маючи справу з Росією, в першу чергу, треба утримати ядерну війну, і для цього існує ядерне стримування. Він також вказав на необхідність підтримувати можливості збройних сил та зв'язки з союзниками і партнерами, маючи на увазі відносини з іншими членами НАТО. Однак, за словами Данфорда, Сполучені Штати також повинні бути готові боротися із загрозами з боку Росії і в невійськових питаннях. Генерал зазначив, що суперництво з Росією відбувається також і в сфері кіберпростору та інформаційної війни. Відносини США і Росії останнім часом значно загострилися через низку розбіжностей, серед яких дії Росії в Україні та Сирії або її втручання в президентські вибори в США в 2016 році, про яке одноголосно заявили всі спецслужби США в спільній заяві.