Спецпредставник США Волкер і посол Йованович відвідують зону АТО

Спецпредставник США Волкер і посол Йованович відвідують зону АТО

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер та надзвичайний та повноважний посол США в Україні Марі Йованович відвідують зону проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляється на сторінці прес-центру Штабу АТО у "Facebook".

Свою поїздку до зони АТО вони розпочали з відвідання штабу оперативно-тактичного угрупування "Донецьк". У складі американської делегації також співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при Посольстві США в Україні Пол Шмітт та інші посадові особи. "Гості ознайомились зі специфікою керування військовими формуваннями під час ведення бойових дій, структурою та організацією військових управлінь", - йдеться у повідомленні. У штабі зауважили, що українські військові "отримали високу оцінку від американських колег".

Зазначимо, що держсекретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив колишнього посла США в НАТО Волкера спеціальним представником, який відповідатиме за ведення переговорів щодо ситуації в Україні. 21 липня Держдепартаменті США поінформували, що Волкер вирушив до України і низки європейських держав.

Раніше повідомлялося, що 24 липня Волкер прибуде до Києва, де зустрінеться з представниками української влади. Потім вирушить до Парижа, Брюсселя, Відня і Лондона.