ExxonMobil оштрафовано на 2 мільйони доларів

ExxonMobil оштрафовано на 2 мільйони доларів

Департамент міністерства фінансів США оштрафував нафтову компанію ExxonMobil через угоди, які вона уклала з главою компанії "Роснефть" Ігорем Сечіним.

Про це повідомляє ВВС.

У період між 14 травня і 23 травня 2014 року керівники підконтрольних ExxonMobil американських підприємств підписали вісім контрактів, пов'язаних з нафтогазовими проектами в Росії. На той момент Сечін вже був включений в створений за місяць до цього список санкцій : він потрапив в нього 28 квітня 2014 року. Очолювана ним компанія "Роснефть" теж потрапила в цей список, але вже після укладення договорів - 16 липня 2014 року.

Нагадаємо, що головою ради директорів ExxonMobil на момент укладення угод був Рекс Тіллерсон, який тепер став держсекретарем США. Тіллерсон був відомий непоганими стосунками з російським бізнесом: ще в 1990-х роках він був представником ExxonMobil в Росії.

Раніше зазначалося, що ExxonMobil просила уряд США дозволити їй відновити спільні проекти з компанією "Роснефть". 21 квітня міністерство фінансів США заявило, що не буде відмовлятися від санкцій проти Росії для компанії ExxonMobil або інших енергетичних компаній.