Слідство досі не знає, хто вбив Павла Шеремета (Аудіо)

Слідство досі не знає, хто вбив Павла Шеремета (Аудіо)

Представництво Європейського Союзу закликало українську владу провести швидке і прозоре розслідування убивства журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в заяві посла Х’юга Мінгареллі. Сьогодні вшановують пам'ять Павла Шеремета, який загинув унаслідок вибуху автомобіля 20 липня 2016 року. Зранку його колеги і інші небайдужі прийшли на місце загибелі журналіста – на перехрестя вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві. Далі учасники акції "Рік без Павла" пройшли ходою до Адміністрації Президента та Міністерства внутрішніх справ з вимогою розслідувати злочин якомога швидше. Докладніше - наш кореспондент Олександр Демченко:

"Сотні людей – колег Павла Шеремета, громадських активістів, - пройшли колоною до Адміністрації Президента та до Міністерства внутрішніх справ, щоб передати владі єдину вимогу – повідомити попередні результати розслідування вбивства журналіста. Директорка правозахисної організації Amnesty International в Україні Оксана Покальчук закликала правоохоронців провестИ неупереджене розслідування.

Колеги Павла Шеремета з інтернет-видання "Українська правда" кажуть, що минув рік, а справа так і не зрушила з місця. Правоохоронні органи опитали більше тисячі свідків, а замовників убивства досі не названо.

У слідства поки що немає відповіді на запитання, хто вбив журналіста Павла Шеремета, відповідає журналістам речник міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко. Він уточнив, що нині розглядають кілька версій, однією з найбільш вірогідних є "російський слід". Наразі, каже представник МВС, неможливо провестИ слідчі дії з особами, які можуть знати обставини вбивства, але перебувають у Росії. Йдеться, зокрема, про колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Речник МВС нагадав, що у схожий спосіб у Києві було нещодавно вбито представників Служби безпеки України та Міноборони. Головна версія слідства за цими справами – "російський слід".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

Читайте також: 

http://ukr.radio/news.html?newsID=56163

http://ukr.radio/news.html?newsID=56136

http://ukr.radio/news.html?newsID=56121

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!