Радек Матула: медреформа в Україні давно назріла

Радек Матула: медреформа в Україні давно назріла

Посол Чехії висловився на підтримку медичної реформи в Україні. Про це надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки Радек Матула сказав під час відкриття тренінгово-реабілітаційного центру на базі Київської обласної клінічної лікарні, повідомляє  Укрінформ.

"Ми бачимо, що в Україні медична реформа дійсно назріла. При цьому потрібна велика сміливість і воля, щоб почати цю систему змінювати. Ми сподіваємося і бажаємо вам, щоб все заплановане вдалося. Я впевнений, що не тільки Чеська республіка, а й світова спільнота будуть підтримувати вас в цьому", - сказав Радек Матула.  

Посольство Чеської Республіки в рамках проекту "Медевак" надає Україні різні види допомоги. Так, з часів Євромайдану Чехія приймала на лікування постраждалих під час Революції гідності. Також з початком російської агресії Чеська сторона приймала на лікування цивільне населення із зони АТО, а також українських військових. За словами Радека Матули, Чехія спрямовує свої зусилля на допомогу Україні саме в галузі системи охорони здоров'я, а також в освітніх проектах. "Ми зрозуміли, що найбільш ефективно не просто вивозити пацієнтів на лікування в Чехію, а допомогти побудувати таку систему, в якій кожній людині можуть надати кваліфіковану меддопомогу на місці", - зауважив посол.