На Донеччині поліція затримала бойовика

На Донеччині поліція затримала бойовика

У Донецькій області правоохоронці Селидівського відділення поліції затримали 30-річного бойовика, який в 2014 році охороняв захоплену терористами будівлю СБУ. Про це повідомили в поліції Донецької області.  

"До правоохоронців Селидівського відділення поліції надійшла інформація про те що, в місті Українськ мешкає чоловік, який проходив службу у лавах терористів. Виїхавши на місце, поліцейські опитали 30-річного чоловіка. Він не приховував, що був учасником незаконного збройного формування, куди потрапив не за покликом серця, а у гонитві за грошами", йдеться у повідомленні.  

Зазначимо, що затриманий зізнався, що в 2014 році він мешкав у Макіївці і постійного місця роботи не мав, тому вирішив підзаробити. Для цього чоловік направився до найближчого агітаційного пункту, де залишив свої данні для вступу в ряди "ДНР". Незабаром новоспечений бойовик отримав форму, автомат Калашникова та ніс службу по охороні території захваченої будівлі СБУ. Чоловік працював без військового квитка та будь-яких інших документів. "Мені обіцяли зарплатню у 5 тисяч гривень щомісячно, однак грошей я так і не побачив. Тоді я зрозумів, що мене обманули", - розповів колишній найманець, та додав, що розірвав стосунки з терористами та переїхав до Українська.  

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Екс-бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.