Порошенко сподівається, що Україна підніметься в рейтингу "Doing Business"

Порошенко сподівається, що Україна підніметься в рейтингу "Doing Business"

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Україна цього року посяде 70-е місце в рейтингу "Ведення бізнесу" (Doing Business), передає УНІАН.

У повідомленні прес-служби Глави Української держави зазначається, що Президент Петро Порошенко разом із Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі взяв участь в українсько-грузинському інвестиційному форумі в Батумі, на якому зібралися представники 100 грузинських компаній та 35 українського бізнесу. Президент України наголосив, що влада працює над поліпшенням інвестиційного клімату і залученням інвестицій, зокрема, поліпшено макроекономічні показники, очищено банківський сектор, збільшено золотовалютні резерви тощо. "Ми будемо демонструвати зростаючий темп іноземних інвестицій, будемо говорити про відкриття безпекових перспектив", - зазначив Петро Порошенко. Зокрема, Президент нагадав, що Україна була в рейтингу "Doing Business" на 153-му місці ще три роки тому, і сподівається, що в цьому році країна буде на 70. "Ніхто, крім нас з вами, не демонструє такі темпи і рішуче не створює привабливий інвестиційний клімат через боротьбу з корупцією, децентралізацію, дерегуляцію", - наголосив Петро Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Україна в 2016 році піднялася на 3 пункти в рейтингу "Doing Business" – до 80-го місця з 83-го. Найбільший прогрес Україна показала на спрощенні відкриття бізнесу (20-те місце зі 190-го), найгірший – у сфері боротьби з корупцією (140-ве місце зі 190-го).