У Тегерані прокоментували розширення санкцій США

У Тегерані прокоментували розширення санкцій США

Розширення санкцій США щодо Ірану вважають у Тегерані порушенням Вашингтоном своїх міжнародних зобов'язань. Про це заявив Президент Ірану Хасан Рухані, повідомляє ДІНАУ.

"Деякі дії американців суперечать духу та букві "ядерної угоди". Ми протидіятимемо цим планам та діям", - сказав Рухані. Він також наголосив, що Іран дотримуватиметься усіх узятих на себе міжнародних зобов'язань. "Американці діють таким чином, аби примусити Іран заявити, що він не дотримуватиметься зобов'язань. Думаю, американцям не вдасться цього досягти, оскільки ми завжди поважатимемо наші міжнародні зобов'язання", - наголосив Президент Ірану.  

Нагадуємо, парламент Ірану вчора погодився обговорити дії у відповідь на посилення санкцій США, зокрема збільшення   фінансування ракетної програми.  

Раніше повідомлялося, що Держдеп США оголосив про нові санкції проти 18 юридичних та фізичних осіб в Ірані через підтримку Тегераном нестабільності в регіоні, а також порушення резолюції РБ ООН щодо заборони програм розробки балістичних ракет.