Турецькі винищувачі порушили повітряний простір Греції

Турецькі винищувачі порушили повітряний простір Греції

Два турецьких винищувачі у середу порушили повітряний простір Греції, пролетівши між островами Лесбос та Лемнос та над островами Фурні. Про це повідомляє ДІНАУ.

"Винищувачі ввійшли в район польотної інформації Афін о 10 годині ранку за місцевим часом та пролетіли між островами Лесбос та Лемнос і над островами Фурні на висоті 8 900 метрів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порушення повітряного простору відбулося в той день, коли над островами мав здійснити політ на гелікоптері президент Греції Прокопіс Павлопулос, який планував відвідати групу островів Інуссес, а також острови Лемнос і Айос Єфстратіос.  Крім цього, повідомляється, що днем раніше військовий вертоліт, який перевозив Павлопулоса, зазнав радіовтручання з боку Туреччини. За даними грецького військового джерела, пілоти вертольота отримали повідомлення від турецьких збройних сил про те, що вони летять над демілітаризованою зоною, де такі польоти заборонені. Грецькі пілоти не відповіли турецькій стороні. Таке втручання не є рідкістю, однак відповідний інцидент може бути пов'язаний з нещодавніми коментарями Павлопулоса про Туреччину.