Гірники шахти ім. Капустіна відмовляються виходити на поверхню

Гірники шахти ім. Капустіна відмовляються виходити на поверхню

У Луганській області страйкують шахтарі, кримінальне провадження за фактом невиплати їм заробітної плати перебуває на контролі прокуратури Луганської області, передає УНІАН.

Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом безпідставної невиплати заробітної плати гірникам шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля", відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України.

Розслідуванням встановлено, що 16 липня 2017 року гірники шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" після закінчення 1-ї зміни не покинули робочі місця та розпочали страйк. До шахтарів спустились заступники генерального директора, голова профспілки шахти ім. Капустіна, які пояснили страйкуючим причини затримки невиплати заробітної плати та пообіцяли сприяти у вирішенні цього питання. "У шахті залишилися 36 шахтарів, яких профспілка забезпечує продуктами харчування, крім того, на території шахти чергує медичний персонал цілодобово. Робота шахти призупинена", - зауважили у прокуратурі.

 Зазначимо: санкція ч. 1 ст. 175 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.