Михайла Добкіна викликають у прокуратуру

Михайла Добкіна викликають у прокуратуру

Генеральний прокурор Юрій Луценко викликає народного депутата Михайла Добкіна в Генпрокуратуру у п'ятницю на 14.00.  Про це він заявив у Парламенті після позитивного голосування всіх подань на Добкіна, повідомляє Укрінформ.  

Юрій Луценко викликав на цей же час на 14 липня до ГПУ народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, щодо яких Парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності.  

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Добкіна. Слідство вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у місті Харків вартістю понад 226 мільйонів гривень.  

Генеральний прокурор Юрій Луценко прогнозує, що суд уже в п'ятницю розгляне обрання запобіжного заходу для депутата Верховної Ради Михайла Добкіна. Він також додав, що всі необхідні документи вже готові, і суд, враховуючи волю Парламенту, швидко ухвалить рішення про обрання запобіжного заходу. Юрій Луценко також нагадав, що суд обов'язково має запропонувати Добкіну заставу.

А сам Михайло Добкін запевняє, що не має наміру виїжджати з країни і запевняє, що прибуде до Генеральної прокуратури в призначений час у п'ятницю.  Він також спрогнозував, що прокуратура буде просити у суду призначити для нього максимальну суму застави. За його словами, вона буде дорівнювати сумі збитків, які він начебто наніс громаді в результаті своєї діяльності на посаді мера Харкова. 

Михайло Добкін у 2006 - 2010 роках був мером Харкова, а з березня 2010 року до березня 2014 року очолював Харківську обласну державну адміністрацію.