Міністр оборони прагне розширити географію навчань за участю НАТО

Міністр оборони прагне розширити географію навчань за участю НАТО

Міністр оборони Степан Полторак заявив під час зустрічі з командувачем військ США в Європі генералом Беном Ходжесом, що виступає за розширення географії проведення військових навчань за участю інструкторів країн-членів НАТО в Україні.

Про це міністр написав у Facebook.

"Сьогодні я поінформував генерала Ходжеса про перспективні плани розвитку навчально-матеріальної бази та покращення інфраструктури військових містечок та полігонів Збройних сил України. Впевнений, що ми маємо розширити географію проведення навчань за участю інструкторів країн Альянсу на українських полігонах", - наголосив Полторак.

Міністр подякував генералу Ходжесу за ефективну службу та організацію служби інструкторів Альянсу в Україні. За словами глави оборонного відомства, допомога інструкторів із країн НАТО дає значні практичні результати.

Зокрема, ті підрозділи, які пройшли тренінги за програмами НАТО за останній рік, не втратили жодного клаптика української землі, зменшилась чисельність втрат, є переваги у військових операціях, покращився професіоналізм українських бійців, наголосив Степан Полторак.

Нагадаємо: в Україні до 1 вересня побудують перший імітаційний центр для військових навчань, який відповідатиме всім стандартам НАТО.