Україна - Ізраїль: безвізовий режим під моніторинг

Україна - Ізраїль: безвізовий режим під моніторинг

Україна та Ізраїль домовилися моніторити дотримання міждержавної Угоди про відмову від візових вимог при взаємних поїздках громадян обох країн, повідомив Департамент консульської служби МЗС за результатами українсько-ізраїльських переговорів із консульсько-правових питань.
    
"Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва в консульській сфері. Особливу увагу було приділено виконанню положень Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про відмову від візових вимог при взаємних поїздках громадян України і громадян Держави Ізраїль від 21 липня 2010 р. Було досягнуто домовленості щодо здійснення моніторингу стану виконання Угоди та координації заходів із забезпечення дотримання сторонами її положень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: договір про безвізовий режим між Ізраїлем та Україною набув чинності 9 лютого 2011 року. Він поширюється лише на поїздки, які здійснюються з туристичною, діловою та гостьовою метою. Без візи можна провести в Ізраїлі не більше 90 днів.