Україна запроваджує біометричний контроль на своїх кордонах

Україна запроваджує біометричний контроль на своїх кордонах

Підсумки засідання РНБО: замість закону про реінтеграцію Донбасу - рішення про запровадження біометричного контролю на кордонах.

Україна посилює контроль за в’їздом, виїздом і перебуванням іноземців на території держави. Обов’язковий біометричний контроль планують запровадити для всіх громадян, які перетинатимуть український кордон.

Процедури збору біометричних даних включатимуть зняття відбитків пальців, цифрову інформацію та інше, сказав під час засідання Ради національної безпеки і оборони Президент Петро Порошенко. За його словами, такі заходи сприятимуть боротьбі з тероризмом.

Як уточнив секретар РНБО Олександр Турчинов запрацює режим біометричного пропуску іноземців уже з 1 січня наступного року. Також РНБО пропонує запровадити вимогу щодо обов’язкової реєстрації росіян за місцем перебування в Україні. Крім того, Олександр Турчинов анонсував нові антиросійські санкції.

Тим часом, як уточнила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, закон про реінтеграцію буде розглянуто на одному із найближчих засідань РНБО. Робота над остаточним варіантом законопроекту ще триває, додала Геращенко.