Президент України відбув до столиці Євроспільноти

Президент України відбув до столиці Євроспільноти

Про загострення ситуації на Донбасі, стан виконання та конкретні випадки порушення російською стороною Мінських угод розповідатиме сьогодні у Брюсселі Президент Петро Порошенко. Головна мета його візиту до столиці Євроспільноти - забезпечення позитивного рішення Європейської Ради щодо продовження секторальних санкцій проти Москви.

До бельгійської столиці Глава української держави прилетить із Вашингтона, де провів низку плідних переговорів із керівництвом США. Основним підсумком цих перемовин Петро Порошенко назвав "гарантії підтримки Сполученими Штатами нашої країни у протидії російській агресії та подальшої політики розширення санкцій щодо Москви".

В останній день візиту до Сполучених Штатів Америки Петро Порошенко зустрівся з міністром торгівлі країни Вілбуром Россом. Йшлося про розвиток двосторонньої торгівлі, зокрема, у контексті розширення експорту української продукції до США.

А під час зустрічі зі спікером Конгресу США Полом Райаном Петро Порошенко порушив питання розгляду у Конгресі Резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Конгресмени пообіцяли прискорити ухвалення відповідної резолюції, повідомив Петро Порошенко під час брифінгу у Вашингтоні.