МЗС України інформує

МЗС України інформує

Українців серед постраждалих внаслідок масштабної пожежі в Португалії немає, заявляють   у Консульській службі МЗС. Як відомо, до 57 зросла кількість жертв лісової пожежі у Португалії. Це офіційні дані влади.

Посольство України рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості в зазначеному регіоні до стабілізації ситуації.

Нагадаємо: за 200 кілометрів від Лісабона триває масштабна лісова пожежа, яка поширилася на кілька населених пунктів. Щонайменше загинули 62 людей. Ще 59 травмувалися, їх шпиталізували.

Відомо, що більшість жертв загинули у своїх автівках: пожежа застала їх у дорозі. Люди не змогли вибратися з вогню. В країні оголосили триденну жалобу.

Займання сталося вночі у суботу, в гірському районі за 200 кілометрів від Лісабона. Загасити його не можуть і досі кількасот вогнеборців. Десятки автошляхів довкола - закрито.

Причиною пожежі, за попередніми даними, став удар блискавки. Сприяла поширенню вогню спека і сильні вітри. Це - одна з найгірших лісових пожеж за всю історію надзвичайних подій у Португалії.