МВС публічно відзвітує про розслідування подій у Дніпрі

МВС публічно відзвітує про розслідування подій у Дніпрі

До 10 липня МВС публічно прозвітує про результати розслідування сутичок, що відбулися 9 травня у Дніпрі. Про це сьогодні під час засідання Уряду сказав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

А під будівлею МВС мітингувальники вимагають відставки міністра через штурм поліцією офісу ОУН та розслідування інциденту в Дніпрі. Люди, які прийшли під стіни МВС, тримають прапори "Свободи" і "Правого сектора". Сама ж будівля перебуває під посиленою охороною. Також нацгвардійці очепили квартал.

Нагадаємо: вранці 9 травня правоохоронці заблокували штаб "Добровольчого батальйону ОУН" у Києві на вулиці Мазепи. З будівлі у відповідь полетіли димові шашки, кульки з фарбою, яйця і навіть картопля. Згодом стало відомо про затримання активістів. В мережі з’явилось відео, як правоохоронці вриваються в штаб організації і б’ють усіх, хто трапляється під рукою.
 
Тим часом, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що правоохоронці ухвалили правильне рішення щодо штурму офісу Добровольчого руху ОУН.

У Міністерстві оприлюднили відео від 9 травня, на якому зафільмовані події біля офісу Організації українських націоналістів (ОУН). На кадрах видно, як у вікні будівлі з'являється невідомий із гранатометом "Муха".

Як написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на сторінці у Facebook, особа у балаклаві цілилася просто у натовп та правоохоронців.