Внаслідок вибухів у Балаклії поранено двох людей

Внаслідок вибухів у Балаклії поранено двох людей

Їх шпиталізували, повідомили у Нацполіції в Харківській області. З 5 до 10 кілометрів збільшили радіус евакуації. Із зони ураження вже вивезли близько 20 тисяч людей.

Як повідомлялось, надзвичайна подія сталася минулої ночі на території військового складу Міністерства оборони. Виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Попередня причина - диверсійний акт.

Пожежу рятувальники досі не загасили. Задіяні екіпажі з сусідніх областей. Безпосередньо перед вибухом на складі у Балаклії свідки - військові наряду - чули звук, подібний до звуку прольоту безпілотника.

Про це повідомив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, встановлено, що арсенал охоронявся належним чином. За фактом вибуху відкрито два кримінальні провадження.

Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах закрито. Рух пасажирського транспорту на залізничній станції Балаклія призупинено й організовано за резервною схемою.

Прикордонники посилили контроль східних рубежів країни. Туди перекидають також охоронців кордону і з інших регіонів. Відповідне рішення ухвалили у Державній прикордонній Службі. Подробиці повідомив речник відомства Олег Слободян.