НАБУ перевірить законність походження внесеної для звільнення Насірова застави

НАБУ перевірить законність походження внесеної для звільнення Насірова застави

Національне антикорупційне бюро України ініціювало перевірку законності походження коштів, внесених як застава для звільнення з-під варти відстороненого від виконання службових обов’язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Відповідний запит детективи бюро направили до Державної служби фінансового моніторингу.

Вчора за Романа Насірова було внесено заставу у розмірі 100 мільйонів гривень і вчора ж пізно ввечері його випустили з Лук'янівського слідчого ізолятора. Насіров біля Лукянівського СІЗО запевнив журналістів, що не покидатиме Україну і вдома готуватиметься до захисту своїх прав у суді. Він буде зобов’язаний носити електронний браслет та не виїжджати з населеного пункту, де він зареєстрований. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі запевнили, що забезпечуватимуть усі передбачені законом заходи для належної участі Насірова у досудовому розслідуванні. Сьогодні Насіров прибув на допит до НАБУ.

Захист Романа Насірова оголосив про намір подати клопотання про припинення кримінального переслідування їхнього підзахисного, аргументуючи це юридичною необґрунтованістю підозри.