Вибух на "Степовій": Кабмін створив урядові комісії

Вибух на "Степовій": Кабмін створив урядові комісії

Кабінет міністрів України створив дві урядові комісії на чолі з Віце-прем'єром Геннадієм Зубком - для розслідування причин вибуху на шахті "Степова" і на чолі з Віце-прем'єром Володимиром Кістіоном - для оцінки ситуації на всіх українських шахтах. Відповідне рішення озвучив сьогодні Глава Уряду Володимир Гройсман.

Тим часом, міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик стверджує, що вибух на шахті "Степова" у Львівській області не характерний для глибини в 500 - 600 м, однак про причини аварії говорити поки що рано - спеціальна комісія розслідує інцидент. За його словами, аналогічні вибухи більш властиві для шахт у Донецькій області, де глибина 1000 метрів.

Міністр також додав, що запропонував Кабміну повністю заборонити імпорт антрацитового вугілля з Росії. За його словами, таким чином вдасться запобігти можливим постачанням видобутого на окупованій території Донбасу вугілля під виглядом російського.

Ігор Насалик запевнив, що затверджений Урядом перелік дозволених до переміщення через лінію розмежування товарів містить лише антрацитове вугілля, інших енергетичних товарів у списку немає.